Δραστηριότητες

Σχολικά Προγράμματα Art Camps & Party

ART CAMPS

Summer Art Camp 2024

Το καλλιτεχνικό εργαστήρι Τρίλιζα, διοργανώνει από τις  25 Ιουνίου έως και τις 19 Ιουλίου 2024 ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα γεμάτο τέχνη, δημιουργικό παιχνίδι και στιγμές ξεγνοιασιάς για παιδιά 6 έως 11 ετών, με βασική μέριμνα την ασφάλεια και την υγεία τους. Με τέσσερις θεματικές εβδομάδες  “Μυστήρια στο Πεκίνο”,  “Το Ταξίδι του Οδυσσέα”, “Ο Γύρος του Κόσμου” και “Κωδικός Leonardo DaVinci” τα παιδιά θα ακολουθήσουν την ντετέκτιβ Λίζα Τρίλιζα,  θα την βοηθήσουν να λύσει μυστήρια μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, ζωγραφική, αρχιτεκτονικές κατασκευές, θεατρικό παιχνίδι και πειράματα STEAM.

Κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών προγραμμάτων, δίνεται στα παιδιά η δυνατότητα να βιώσουν την εμπειρία ενός συνδυασμού τεχνών και με αφορμή αγαπημένα θέματα από την μυθολογία, την παιδική λογοτεχνία και τον πολιτισμό εισέρχονται στον κόσμο της Αρχιτεκτονικής, των Εικαστικών και του Θεάτρου. Η γνώση γίνεται παιχνίδι, αναπτύσσουν δεξιότητες και γνωρίζουν νέους φίλους σε ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον.

Το καθημερινό πρόγραμμα διαρκεί από τις 8:00 έως τις 14:00. Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα εγγραφής σε μία ή περισσότερες από τις 4 ανεξάρτητες εβδομαδιαίες περιόδους.

 

  • Μέγιστη συμμετοχή ανά εβδομάδα 16 παιδιά.
  • Κάθε παιδί θα έχει ατομικό set γραφικής ύλης/υλικών για ζωγραφική και κατασκευές.
  • Μεγάλος και άνετος χώρος με φυσικό αερισμό και κλιματισμό.
  • Καθημερινή απολύμανση του χώρου και των επιφανειών.

Σας περιμένουμε κοντά μας για πενθήμερα γεμάτα τέχνη και παιχνίδι !!

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η έμπειρη ομάδα της Τρίλιζας σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα την Ιστορία της Αρχιτεκτονικής σε σχολεία, βιβλιοθήκες, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Η εισαγωγή της αρχιτεκτονικής εκπαίδευσης είναι μια καινοτομία που τα παιδιά έχουν αγκαλιάσει με μεγάλο ενθουσιασμό, αποδεικνύοντας ότι το πρόγραμμα μας έδωσε μια νέα πνοή στον τρόπο αντιμετώπισης των σχολικών μαθημάτων. Σε συνεργασία με τους διδάσκοντες του σχολείου σας, μπορούμε να σας προτείνουμε θέματα ανάλογα με την διδακτική ύλη και το επίπεδο κάθε τάξης.

Το αρχιτεκτονικό εργαστήρι «Από τις προϊστορικές καλύβες στους σύγχρονους ουρανοξύστες»,  έχει ως θέμα την ιστορία της δυτικής αρχιτεκτονικής και την εξέλιξη του σχεδιασμού και της μορφολογίας των κτηρίων από τις λαξευτές κατασκευές και τις προϊστορικές καλύβες μέχρι τους σύγχρονους ουρανοξύστες. Μέσα από οπτικό υλικό, τα παιδιά θα γνωρίσουν σημαντικά μνημεία στην ιστορία της αρχιτεκτονικής, υλικά κατασκευής και βασικές φόρμες διαφορετικών αρχιτεκτονικών ρυθμών. Στην συνέχεια θα εστιάσουν σε μία ιστορική περίοδο, θα αναλύσουν τα υλικά, τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές συνθήκες που επηρέασαν τον σχεδιασμό τους  και θα συνθέσουν την δική τους τρισδιάστατη μακέτα έχοντας ως αφετηρία τον τρόπο κατασκευής των κτηρίων της περιόδου.

Κατανοώντας την σχέση της μορφής ενός κτηρίου με την λειτουργία του και τους παράγοντες που επηρέασαν την κατασκευή του, τα παιδιά καλλιεργούν την συστημική σκέψη και μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα συστήματα που διέπουν την φύση και την κοινωνία, τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα. Φτιάχνοντας τα δικά τους μοντέλα, τρισδιάστατες μακέτες κτηρίων, αντιλαμβάνονται καλύτερα την δημιουργική διαδικασία και την ικανότητα τους να χειρίζονται τα υλικά ώστε να δίνουν ζωή και μορφή στις ιδέες τους.

PARTY

Το καλλιτεχνικό εργαστήρι Τρίλιζα ανοίγει την αγκαλιά του στα παιδιά του Δημοτικού που θα ήθελαν να γιορτάσουν τα γενέθλια τους με ένα ξεχωριστό τρόπο, μέσα από τέχνη και δημιουργία !!

Καθώς γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι για τα παιδιά να είναι δημιουργικά και να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους, προσκαλούμε τους μικρούς μας εορτάζοντες να μοιραστούν την όμορφη στιγμή των γενεθλίων τους  με αγαπημένους φίλους και να συμμετέχουν όλοι μαζί σε ένα εργαστήριο Εικαστικών ή Αρχιτεκτονικής !

Το εργαστήρι των Εικαστικών ξεδιπλώνεται μέσα από ποικίλες τέχνες και τεχνικές: ζωγραφική, γλυπτική, μικτές τεχνικές, τρισδιάστατες κατασκευές και διάφορα θέματα που τόσο αρέσουν στα παιδιά: ο αγαπημένος μου ήρωας , ο αγαπημένος μου καλλιτέχνης, το πορτραίτο του φίλου μου, κ.ά.

Αντίστοιχα, το εργαστήρι της Αρχιτεκτονικής χρησιμοποιεί  ευφάνταστα υλικά και έχει ως στόχο την δημιουργία μιας προσωπικής μακέτας για το κάθε παιδί ! Θέματα όπως: το σπίτι των ονείρων μου, το δεντρόσπιτο μου, η έκρηξη ενός  ηφαιστείου, κ.ά .

Τα πάρτυ γίνονται στον χώρο της Τρίλιζας Σάββατο ή Κυριακή και μπορούν να συμμετέχουν 15 με 20 παιδιά. Στο τέλος του εργαστηρίου οι γονείς έρχονται να συναντήσουν τα παιδιά και κλείνουν μια ιδιαίτερη μέρα με σβήσιμο της τούρτας και χορό !

Σας περιμένουμε με χαρά στον χώρο της Τρίλιζας για ένα αξέχαστο πάρτυ !!

party_triliza