Ρομποτική

Μαθαίνοντας τα ρομπότ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Διαθεματικά εργαστήρια S.T.E.A.M και Ρομποτικής που καλλιεργούν την δημιουργικότητα και προετοιμάζουν τους μικρούς επιστήμονες και μηχανικούς για τις τεχνολογικές προκλήσεις του 21ου αιώνα. Ερεύνησε σαν Επιστήμονας, Σχεδίασε σαν Αρχιτέκτονας, Κατασκέυασε σαν Μηχανικός, Υπολόγισε σαν Μαθηματικός και Παίξε σαν Παιδί!

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ:

Αναπτύξουν Αλγοριθμική Σκέψη και Ικανότητα Επίλυσης Προβλημάτων

Συνδυάσουν γνώσεις από τα πεδία των Φυσικών Επιστημών, της Πληροφορικής και των Μαθηματικών

Έρθουν σε επαφή με τις Νέες Τεχνολογίες

Κατασκευάσουν από το μηδέν τις δικές τους μηχανικές και ρομποτικές μηχανές

Αναπτύξουν αφαιρετική και συνδυαστική σκέψη

Μαθαίθουν να συνεργάζονται και να επικοινωνούν τις ιδέες τους

Μικροί Μηχανικοί

ΗΛΙΚΙΑ 4-6 ΕΤΩΝ

Ένα εργαστήρι για παιδιά προσχολικής ηλικίας που βασίζεται στις αρχές του S.T.E.A.M. education (Science, Technology, Engineer, Art, Math) και της Αρχιτεκτονικής. Κάθε μάθημα είναι μια καινούργια εμπειρία, μια ανακάλυψη στον κόσμο της μηχανικής και της τεχνολογίας. Μαθαίνουν βασικές αρχές προγραμματισμού, θέτουν σε κίνηση γρανάζια, τροχαλίες και τροχούς, κατασκευάζουν σπίτια, γέφυρες και φανταστικά κάστρα και μαθαίνουν βασικές αρχές προγραμματισμού κατανοώντας με διασκεδαστικό τρόπο πως λειτουργούν απλοί μηχανισμοί του πραγματικού κόσμου, τους οποίους συναντούν καθημερινά γύρω τους.

Ρομποτική Επ. Ι

Α΄-Ε΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Το εργαστήρι Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική με LEGO WeDo είναι σχεδιασμένο για μαθητές δημοτικού με ανήσυχο πνεύμα και διάθεση για έρευνα και συναρπαστικές κατασκευές. Μέσα από την κατασκευή ενός ρομποτικού μοντέλου με τουβλάκια LEGO και εργαλεία προγραμματισμού, τα παιδιά μαθαίνουν να θέτουν ερωτήματα, να εξερευνούν βασικές έννοιες STEM (Science, Technology, Engineer, Mathematics) και να επιλύουν προβλήματα ανακαλύπτοντας πώς η επιστήμη, η τεχνολογία, η μηχανική και τα μαθηματικά επηρεάζουν την καθημερινή τους ζωή. Μια συναρπαστική εμπειρία που ενισχύει την εφευρετικότητα, το ομαδικό πνεύμα, την κριτική σκέψη και την κατανόηση του φυσικού περιβάλλοντος.